Vrienden worden?

Vind je het werk van de Bibliotheek Hoeksche Waard belangrijk? Word dan vriend van onze Bibliotheek.

Als vriend ondersteun je het maatschappelijk belang van de Bibliotheek. Met de bijdrage van de vrienden kan de Bibliotheek ook in de toekomst speciale projecten in de lucht houden, zoals het ondersteunen van leesonderwijs aan kinderen en bestrijding van laaggeletterdheid.

Niet alleen steun je het werk van alle medewerkers en vrijwilligers maar kun je ook deelnemen aan speciale activiteiten voor onze vrienden. En als vriend krijg je korting op activiteiten. Meer weten? Lees dan snel verder! 

Wat krijg je als vriend?


Als vriend steun je de bieb en dat vinden we natuurlijk heel fijn. Maar we willen ook iets voor je terugdoen.

Zo krijg je korting bij een aantal geselecteerde activiteiten.

En organiseren we minimaal één keer per jaar, gratis speciale vriendenactiviteiten.

Plus je krijgt ieder jaar het Heel Nederland Leest boekengeschenk

Genoeg redenen om een speciaal plekje bij ons te verwerven als vriend. Schrijf je in via dit formulier.

 

Vriendenkorting

Als vriend ontvang je korting op activiteiten. Deze activiteiten sturen we je toe via de vriendennieuwsbrief die alle vrienden ontvangen. Ook staat in de agenda op de website vermeld als het om een activiteit gaat waar een vriendenkorting van toepassing is.

Als vriend krijg je een apart bibliotheekpasje met een sticker zodat we bij de activiteiten kunnen zien dat je vriend bent. Met deze pas kan je geen boeken lenen.

Deze pas is na betaling van de factuur te verkrijgen bij een van onze medewerkers in een van onze bibliotheken. Je ontvangt daar bericht over.

 

 

Vriendenactiviteiten

Een lezing, wandeling of zelfs een speciale activiteit voor vrienden. We gaan het organiseren. Bestaande activiteiten waar je als vriend korting op krijgt of gratis activiteiten speciaal voor vrienden. Het aanbod sturen we je via een speciale vriendennieuwsbrief zodat je kunt inschrijven op activiteiten naar keuze. In de agenda op de website komt ook te staan als de vriendenkorting geldt op de betreffende activiteit en hoeveel korting je ontvangt.

Alvast veel plezier bij alle uitjes! 

Kosten

Vriend worden van de Bibliotheek Hoeksche Waard kost 100 euro per jaar. Voor die 100 euro steun je al het goede werk van de bieb maar krijg je ook korting op activiteiten. Kijk bij de kolom "wat krijg je als vriend" voor meer informatie.

De Bibliotheek Hoeksche Waard heeft de ANBI-status als culturele instelling. Als je een gift doet aan een instelling met ANBIstatus is deze aftrekbaar van het belastbaar inkomen.

Meld je hier aan als vriend en je ontvangt een factuur via onze administratie. 

Hoe help je de bibliotheek?

De Bibliotheek Hoeksche Waard heeft niet alleen heel veel (online) boeken die kunnen worden geleend (voor kinderen tot 18 jaar zelfs gratis). We organiseren heel veel activiteiten voor mensen die hulp kunnen gebruiken bij het lezen, schrijven maar ook bij het invullen van formulieren, het leren omgaan met computers, tablets en mobiele telefoons.

Daarnaast stimuleren we het leesplezier door activiteiten te organiseren voor onze allerjongsten. Voorleesuurtjes, Muziek op schoot, babymassage enz. Zo ontdekken de kinderen en ouders het plezier van taal en lezen.

Verder werken we samen met organisaties die we ondersteunen op het gebied van taal en lezen zoals ouderenorganisaties, zorgverleners en het onderwijs. We zijn veel te vinden in de scholen met mooie workshops voor alle klassen.

De bieb organiseert meerdere keren per maand culturele activiteiten zoals lezingen, voorstellingen of filmavonden. Erfgoed is vaak een graag gezien onderwerp hierbij.  

Dit zijn heel belangrijke activiteiten waar we geen of maar een kleine bijdrage voor vragen. Als vriend ondersteun je al deze mooie projecten die zo belangrijk zijn om de maatschappij leefbaar te houden.

We verwelkomen je dus graag als vriend!

Meld je hier aan en we nemen contact met je op. 

Voorwaarden

• Het vriendenprogramma is een extra dienst naast het abonnement.
• Je kunt vriend worden zonder abonnement.
• Als vriend heb je recht op korting bij een aantal activiteiten.
• Je bent vriend voor een jaar.
• Er is een maand opzegtermijn.
• Een jaar vriend zijn kost 100 euro.
• Je hebt recht op toegang tot speciale vriendenactiviteiten.
• Je krijgt 3 keer per jaar de vriendennieuwsbrief.
• Je krijgt een speciale vriendenpas. Daar kunnen geen boeken op worden geleend maar deze dien je mee te nemen naar activiteiten waar je korting op krijgt of naar de speciale vriendenactiviteit.

Meer informatie? Stuur een mail naar ons secretariaat.