Warme Kerst met Joris' Kerstboom in Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

9 december 2019, 14:00 t/m 24 december 2019, 17:00 | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

Kosten: Gratis

Joris’ Kerstboom staat -net als vorig jaar- van 9 t/m 24 december in onze bibliotheek. Loop langs en hang voor jouw dierbare een kerstbal met kerstgedachte tussen de dennentakken!

Joris’ Kerstboom is een vertaling van het tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt stil te staan bij een bijzonder persoon en hun verhaal te delen. Joris’ Kerstboom is de plek waar je een reddende engel kan bedanken, sorry kan zeggen of een hechte vriendschap kan vieren. Ook in onze bibliotheek is in december de mogelijkheid om een mooie kerstgedachte voor iemand in de boom te hangen. En dit begint voor iedereen bij de vraag van Joris: ‘Wie zet jij in het licht?’

Hoe het werkt

In onze vestiging staat naast Joris’ Kerstboom een tafel met 2D-kerstballen. Schrijf een mooie boodschap en/of plak een foto op de kerstbal en hang hem in de boom. Zo zet je jouw dierbare letterlijk in het licht!

Op de volgende dagen is er een vrijwilliger van Humanitas aanwezig om mensen op weg te helpen en een luisterend oor te bieden:

• Woensdag 11 december en woensdag 18 december van 10.00-12.00 uur
  • Vrijdag 13 december en vrijdag 20 december van 14.00-16.00 uur

Landelijke actie

Bijna 200 bibliotheken in Nederland doen mee met deze sympathieke actie. Op www.joriskerstboom.nl is te zien in welke steden Joris’ Kerstboom staat. Dit jaar kunnen bezoekers ook iemand online in het licht zetten door een persoonlijke e-card te sturen. Joris’ Kerstboom heeft dit jaar zes uitzendingen. Op 14, 15, 16, 18 en 19 december worden vijf korte afleveringen uitgezonden rond de klok van 22.30 uur. Op vrijdag 20 december is de hoofduitzending om 21.05 uur. Alle afleveringen worden uitgezonden bij KRO-NCRV op NPO2.