Media Ukkies in de digitale zandbak (AFGELAST)

1 april 2020, van 15:30 tot 16:30 | Bibliotheek Mijnsheerenland

Kosten: € 5,00 of € 2,50 met je biebpas

Jonge kinderen zijn dol op media. Ze bladeren door boekjes, kijken filmpjes en spelen spelletjes op de tablet. Dat biedt veel mogelijkheden, maar brengt ook risico’s met zich mee. Veel ouders en opvoeders hebben vragen over hoe ze het beste kunnen begeleiden in het mediagebruik van hun kind.

De Bibliotheek gaat daarom tijdens de Media Ukkie Dagen (27 maart t/m 3 april 2020) aan de slag met mediawijsheid! Op woensdagmiddag 1 april kun je op ontdekkingstocht in de wereld van Beebot, Botley, Cubetto, Dash en coderen. Of maak je eigen stopmotion film!

Jonge kinderen zijn dol op spelen. Ze zijn nieuwsgierig van aard en ontdekken graag nieuwe mogelijkheden. Ze swipen naar filmpjes op internet en spelen spelletjes op de tablet en lezen graag boekjes. Maar wat is er nog meer op de markt aan educatief speelgoed. Hoe werkt het? Wil je als ouder of opvoeder kennis maken met de nieuwste technologieën en jouw kindje al de eerste digitale stappen laten zetten in de wereld van coderen?

Kom dan op 1 april om 15:30 uur naar de Bibliotheek Mijnsheerenland en ga op digitaal avontuur met de mediacoaches van de Bibliotheek Hoeksche Waard. Het programma is geschikt voor kinderen tot ca. 8 jaar.