Belastingspreekuur in Oud-Beijerland

4 maart 2020, van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Veel mensen hikken er ieder jaar weer tegenaan: de belastingaangifte. Inkomstenbelasting, huurtoeslag, zorgtoeslag, hypotheekrenteaftrek en andere bijzondere aftrekposten. Wie de aanslag met zorg en precisie invult kan misschien aanspraak maken op tal van financiƫle regelingen. Niet altijd leuk en ook niet altijd gemakkelijk.

Heb je vragen over je belastingaangifte of toeslagen? Kom dan naar de Bibliotheek Hoeksche Waard. Tijdens het belastingspreekuur beantwoorden gespecialiseerde vrijwilligers van Humanitas je belastingvragen. Waar en wanneer? In de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum op woensdag 4 maart, en 1 april van 14.00 uur tot 16.00 uur en op woensdag 18 maart en 15 april van 17.00 tot 19.00 uur. Deze hulp is gratis, ook als je geen lid bent. Het is niet nodig een afspraak te maken.

De vrijwilligers van Humanitas vullen de aangifte niet in, maar helpen wel als er vragen zijn. In de Bibliotheek zijn veilige computers met veilige internetverbindingen om zelf aangifte te doen en toeslagen aan te vragen. Handig voor wie thuis geen computer heeft en toch aangifte wil doen.

Voor iedereen die nog niet zo op de hoogte is met de computer en een steuntje in de rug kan gebruiken biedt de Bibliotheek Klik en Tik cursussen (beginnerscursussen voor de computer en internet). Voor wie wil weten hoe je met de online overheid communiceert en hoe je een DigiD aanvraagt is er de cursus Digisterker.

Belastingaangifte doen in de Bibliotheek

Het doen van je belastingaangifte kan in de volgende vestigingen: de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum, Numansdorp en 's-Gravendeel.