(Leren) programmeren bij de CoderDojo Hoeksche Waard

7 december 2019, van 13:45 tot 16:00 | Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt

Kosten: Gratis

Een CoderDojo is een club waarbij kinderen (Ninjas!) van 8 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites of games. De focus ligt op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat jongeren op dit moment studeren voor banen die nog niet eens bestaan. Scholen kunnen in hun curricula deze snelle ontwikkelingen niet bijhouden en daardoor bestaat de kans dat jongeren al achter lopen voordat ze een stap op de arbeidsmarkt hebben gezet. Om deze jongeren te helpen bij hun ontwikkeling en ze te laten kennismaken met digitale vaardigheden van de 21e eeuw, heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een CoderDojo opgericht in de Hoeksche Waard.

Wanneer?

De CoderDojo is op zaterdagmiddag 7 december van 13.45 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt. Je kunt aan de slag met onze leskaarten (Scratch, Python, Java, databases, etc.), de micro:bit, je kunt aan je eigen project komen werken of je kunt bij de mentoren aangeven wat je zou willen (leren) programmeren. Bijna alles is mogelijk!

Er is plek voor 20 deelnemers. De ticketverkoop gaat via de officiĆ«le website van CoderDojo.

Let op: neem je eigen laptop mee of leen een laptop van iemand!
Lukt dit niet? Stuur dan even een mailtje naar Xenia, dan kijken we of we een laptop voor je kunnen regelen.

Je kunt je hier inschrijven.