Workshop Excel voor starters

15 februari 2018, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Mijnsheerenland

Kosten: € 15,00 of € 10,00 met je biebpas

Excel is een voorbeeld van een programma waarmee je meer kunt dan je denkt. Speciaal voor starters is er een workshop over de basisprincipes van Excel. Na deze avond ben je helemaal klaargestoomd voor de juiste werkwijze.

Tijdens de workshop besteedt een ervaringsdeskundige aandacht aan de basisprincipes van Excel 2013. Om de workshop goed te kunnen volgen is er basiskennis vereist over de werking van Windows. De deelnemer moet kunnen werken met de muis en basisprincipes kennen als het openen en opslaan van bestanden en (Microsoft)programma’s.

De inhoud van de workshop bestaat uit de onderstaande punten, welke middels theorie en oefenopdrachten worden toegelicht.

• Wat is Excel en waar gebruik je het voor?
  • Knoppencursus: de meest gebruikte functionaliteiten
  • Basisprincipes, cel opmaak
  • Het toepassen van basisformules als optellen, delen en vermenigvuldigen
  • Selecteren (meerdere) cellen, reeksen invoeren

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor mensen die niet of nauwelijks met Excel hebben gewerkt, of voor mensen die de basis willen herhalen. Deelnemers kunnen hun eigen laptop met Microsoft Excel 2013 meenemen. Ook het gebruik van oudere versies is mogelijk. Een aantal handelingen kan dan afwijkend zijn, maar er is genoeg aansluiting om te kunnen aanschuiven bij deze workshop. Op de locatie zijn tijdens de cursus enkele laptops te leen om mee te oefenen.

Wanneer?

De workshop is op donderdagavond 15 februari van 20.00 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Mijnsheerenland. Deelname kost € 15,00 of € 10,00 met je biebpas. Er is plek voor maximaal 10 deelnemers.

Je kunt je hier aanmelden.