Lezing: de vrouwen van Rembrandt

14 november 2019, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

Kosten: € 10,00 of € 8,00 met je biebpas

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een grote romantische liefde. Veel mensen dromen ervan. Maar soms loopt het treurig af. Zoals het huwelijk van Rembrandt en Saskia. Waarom was zij Rembrandt’s muze? En hield hij het met andere vrouwen? Hierover doet cultuurhistorica Willy Atema op 14 november een boekje open in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum.

In deze presentatie leef je mee met de vrouwen van Rembrandt. Een dramatisch verhaal van liefde en romantiek, talent en schilderkunst. Aan de hand van beelden van schilderijen en etsen, brieven en documenten, maak je kennis met onze beroemdste schilder en zijn muzen. 

Liefde in de Gouden Eeuw
De liefde van Rembrandt en Saskia was gepassioneerd en ook dramatisch. Voordat Saskia overleed werd zij op tal van etsen en schilderijen door Rembrandt vereeuwigd. Het paar verloor meerdere kinderen en Saskia stierf zelf op 29-jarige leeftijd na de geboorte van hun vierde kind. Daarna zouden nog twee vrouwen een rol spelen in het leven van Rembrandt, maar zo verliefd als op zijn eerste bruid zou hij nooit meer worden.

Voetlicht
Spreekster Willy Atema is cultuurhistorica en verzorgt deze avond op donderdag 14 november  van 19.30 tot 21.30 uur  in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (in de Lindenhoeve) onder de vlag van kunsthistorisch bureau ‘Kunst en Kunde’ te Vlaardingen. Als geen ander weet zij Rembrandt en zijn vrouwen voor het voetlicht te brengen.

Je kunt je hier aanmelden.