Eigen Kracht: diabetescafé

19 april 2018, van 19:00 tot 21:00 | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

In de volksmond wordt het suikerziekte genoemd. Veel mensen hebben het zonder het te weten. Hoe ga je ermee om en wat zijn de risico’s en hoe kan je de gevolgen beperken? De Bibliotheek Hoeksche Waard in Oud-Beijerland organiseert dit diabetescafé in samenwerking met Diabetesvereniging Nederland (DVN).

Hans de Rooij van Diabetesvereniging Nederland vertelt over Leven met Diabetes. Hij geeft tips en advies aan mensen die de diagnose Diabetes hebben gekregen. Waarom zijn voeding en dieet zo belangrijk? En wat is zelfmanagement? Dit diabetescafé is bedoeld voor lotgenoten, naasten en andere geïnteresseerden.

Iedereen met diabetes zou naar deze avond moeten komen. Niet alleen is er ruimte voor uitwisseling van ervaringen. Ook komen medische kanten aan bod. Bijvoorbeeld over het voorkomen van complicaties of het belang van meer beweging. Maak gebruik van hulp en inspiratie van anderen als leidraad voor leven met suikerziekte.

Onder de titel Eigen Kracht organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard in samenwerking met diverse partners een serie lezingen op het gebied van gezondheidspreventie en zelfzorg. Iedere maand wordt een aspect van gezondheid, preventie en zelfzorg besproken.

De toegang is gratis. Je kunt je hier aanmelden.