Lezing over omgaan met oorsuizen (VOL)

16 november 2017, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek 's-Gravendeel

Kosten: € 6,00 of € 3,00 met je biebpas

Alleen al in de Hoeksche Waard hebben zo'n achtduizend mensen in zekere mate last van tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd. Wat kan je er aan doen? Hoe leer je hiermee omgaan? In samenwerking met stichting Hoormij verzorgt de Bibliotheek Hoeksche Waard een informatieavond over deze aandoening op donderdagavond 16 november in de bibliotheek 's-Gravendeel.

Iemand met tinnitus hoort voortdurend geluiden in het hoofd die voor anderen niet hoorbaar zijn. Dat kan variëren van een zachte ruis tot hard geluid. Deze avond is bedoeld voor mensen met oorsuizen, voor partners en andere geïnteresseerden.

Gastspreker Peter Krauweel is ervaringsdeskundige van de commissie tinnitus en hyperacusis van Stichting Hoormij. Hij vertelt hoe dit zijn leven heeft beïnvloed en welke oplossingen hij heeft gezocht om hiermee om te leren gaan. Tinnitus kan variëren van een zachte ruis tot hard geluid. Tijdens het programma wordt ingegaan op de oorzaken, behandelmethodes en Peter vertelt welke invloeden deze gehooraandoening heeft op het dagelijks functioneren van velen.

Omdat tinnitus vaak voorkomt in combinatie met o.a. hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid) wordt hieraan ook aandacht besteed. Er is ruim gelegenheid om vragen te stellen en tot slot een korte prijsvraag over geluid.

Let op: de lezing is vol, je kunt je helaas niet meer aanmelden.