Film: Winters van vroeger

23 januari 2020, van 14:00 tot 15:00 | Bibliotheek Mijnheerenland

Kosten: € 6,00 of € 3,00 met je biebpas, inclusief warme chocolademelk

Echte strenge winters. We missen ze bijna allemaal. Vroeger kon het behoorlijk koud zijn in de donkere maanden. De Bibliotheek Hoeksche Waard zorgt voor een heerlijke middag vol oude, winterse filmbeelden. Donderdagmiddag 23 januari in de Bibliotheek Mijnsheerenland.

Midden jaren zestig. De filmbeelden brengen herinneringen aan de auto’s op de Binnenmaas tot leven. Het ijs was zo dik, dat zelfs vrachtwagens er overheen reden.

Nog verder terug in de tijd: eind jaren twintig. We zien ijsbrekers in de Oude Maas bij ’s-Gravendeel en flinke ijsschotsen tegen de dijk.

Fijne beelden om klappertandend bij weg te zwijmelen en herinneringen op te halen aan die echte winters van toen.

Voor alle ijzige bezoekers een heerlijke kop warme chocomel.

Je kunt je hier aanmelden.