Filmvertoning: Help! De dokter verzuipt (GAAT NIET DOOR)

20 april 2019, van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Puttershoek

Kosten: € 6,00 of € 3,00 met je biebpas

Een bonte stoet van beroemde acteurs en een romantisch verhaal met een hartelijke lach. De verfilming van Toon Kortooms’ roman levert een lichtvoetig feest van herkenning op en de vrolijke jaren zeventig komen glashelder tot leven op het witte doek. Op zaterdag 20 april in de Bibliotheek Hoeksche Waard in Huys te Hoecke in Puttershoek.

Dorpsdokter Angelino is verliefd. Maar hoe maakt hij zijn liefde kenbaar? Dat is in een notendop de crux van Help! De dokter verzuipt! Een heerlijk jaren zeventig verhaal met een aanstekelijke knipoog.

Het komische boek van Toon Kortooms was in 1968 een Nederlandse bestseller van formaat. De film was een nog groter succes: meer dan een miljoen Nederlanders zagen de film in de bioscoop.

Er is veel te zien: zigeunerfamilie Tata Mirando, Martine Bijl in één van haar eerste rollen, Willeke van Ammelrooy in volle glorie. En coryfeeën als Jules Croiset, Piet Bambergen en Leen Jongewaard in hun jonge jaren.

De titelmuziek van Rogier van Otterloo was net als de film een groot succes en stond zeven weken in de Top 40. Kortom: een heerlijke feelgood movie met een komische nooT.