Hulp bij het invullen van formulieren

14 september 2017, van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek 's-Gravendeel

Het is soms lastiger dan het lijkt: een formulier invullen. Het ene document spreekt voor zich, het andere document lijkt wel abracadabra. Speciaal voor die situaties is er inloopspreekuur Formulierenhulp van Humanitas – vijf keer per maand in de Bibliotheek Hoeksche Waard.

De Formulierenhulp is voor iedereen die een steuntje kan gebruiken bij formulieren (digitaal) invullen, maar ook bij onbegrijpelijke brieven en onverklaarbare rekeningen. De deskundige medewerkers van Humanitas helpen bijvoorbeeld bij het aanvragen van:

• aanvragen van een uitkering bijzondere bijstand
  • huurtoeslag, kindgebonden budget en zorgtoeslag
  • collectieve zorgverzekering minima
  • kwijtschelding gemeentelijke belastingen
  • meedoenregeling
  • aanvraag voor het Jeugdsportfonds en voor het JeugdCultuurfonds
  • nakijken van loonbeslag

Het inloopspreekuur van Humanitas in de bibliotheek is zonder afspraak en gratis te bezoeken. Bij drukte is er mogelijk een wachttijd. Het is praktisch om je DigiD mee te brengen.

• Bibliotheek Puttershoek
    1e woensdag van de maand, van 10 tot 12 uur
  • Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (Lindenhoeve)
    1e woensdag van de maand, van 14 tot 16 uur
  • Bibliotheek 's-Gravendeel
    2e donderdag van de maand, van 10 tot 12 uur
  • Bibliotheek Strijen
    3e donderdag van de maand, van 14 tot 16 uur
  • Bibliotheek Numansdorp
    4e dinsdag van de maand, van 14 tot 16 uur

Als je niet naar de bibliotheek kan komen dan komt de formulierenhulp bij je thuis.