Hulp bij het invullen van formulieren

23 november 2020 | Bibliotheek 's-Gravendeel (ALLEEN OP AFSPRAAK)

Het is soms lastiger dan het lijkt: een formulier invullen. Het ene document spreekt voor zich, het andere document lijkt wel abracadabra. Speciaal voor die situaties is er spreekuur Formulierenhulp van Humanitas, meerdere keren per maand in de Bibliotheek Hoeksche Waard, op afspraak. Om een afspraak te maken kun je bellen naar: 06-22384141 of 06-28301395.

De Formulierenhulp is voor iedereen die een steuntje kan gebruiken bij formulieren (digitaal) invullen, maar ook bij onbegrijpelijke brieven en onverklaarbare rekeningen. De deskundige medewerkers van Humanitas helpen bijvoorbeeld bij het aanvragen van:

• aanvragen van een uitkering bijzondere bijstand
  • huurtoeslag, kindgebonden budget en zorgtoeslag
  • collectieve zorgverzekering minima
  • kwijtschelding gemeentelijke belastingen
  • meedoenregeling
  • aanvraag voor het Jeugdsportfonds en voor het JeugdCultuurfonds
  • nakijken van loonbeslag

Het inloopspreekuur van Humanitas in de Bibliotheek is op afspraak en gratis te bezoeken. Het is praktisch om je DigiD mee te brengen.

• Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum
    1e woensdag van de maand, op afspraak
    3e woensdag van de maand, op afspraak
  • Bibliotheek Strijen
    2e dinsdag van de maand, op afspraak
  • Bibliotheek 's-Gravendeel
    4e maandag van de maand, op afspraak

Als je niet naar de Bibliotheek kan komen dan komt de formulierenhulp bij je thuis.