Kantklossen zien en doen

16 mei 2018, van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

Kosten: Gratis

Kantklossen is een creatieve kunstvorm, maar ook een ambacht. Het heeft een rijke geschiedenis en oude traditie. Maar juist door de creatieve kanten is het ook tijdloos en eindeloos kunstzinnig. Kantklosgroep Oud-Beijerland geeft woensdagochtend 16 mei in de bibliotheek in de Lindenhoeve uitleg en een demonstratie.

Kantklossen ziet er hopeloos ingewikkeld en moeilijk uit. Maar met een paar basisvaardigheden kan iedereen al een eenvoudig stukje kantklossen. De eerste stap bij kantklossen is het gebruik van de juiste materialen. Een rolkussen of juist een vlak kussen, spelden, klossen en garen.

De kantklosgroep Oud-Beijerland onder leiding van Elly Heskes richt zich op de creatieve moderne kanten van het klossen. De deelneemsters maken talloze kleurige en fleurige fantasiemotieven en laten de traditionele historische kant zoveel mogelijk los.

Op woensdagochtend 16 mei, gaan zij kantklossen in de bibliotheek. Het begint om 10 uur en iedereeen kan gewoon gratis doorlopend komen binnenlopen en een kijkje nemen. Rond 12 uur gaan de kantklossers weer naar huis. Vooraf aanmelden is niet nodig.