Kinderboekenweek

30 september 2020 t/m 11 oktober 2020

Dit jaar staat de Kinderboekenweek (30 september t/m 11 oktober) in het teken van geschiedenis met het thema En toen? We gaan terug in de tijd met kinderboeken. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken!

Feestelijke opening Kinderboekenweek

Kom op woensdagmiddag 30 september naar het Museum Hoeksche Waard, waar we de Kinderboekenweek feestelijk zullen openen!
Er zullen allerlei leuke dingen te doen zijn voor kinderen van 4-12 jaar. Er is een poppendokter, er kan naar hartenlust geknutseld worden,  er wordt een leuke speurtocht georganiseerd door het museum en er komt  een goochelaar!

De middag is vrij toegankelijk voor leden, voor niet-leden kost dit 4 euro.
Ben je als kind nog geen lid van de Bibliotheek, dan kun je dat helemaal gratis worden!

Aanmelden

I.v.m. het coronaprotocol vragen we je je van tevoren aan te melden. Je kunt je hier aanmelden.

Belang van (voor)lezen

Voor kinderen zijn verhalen en voorlezen belangrijk. Zo leren zij veel woorden kennen en vinden ze lezen sneller leuk. Daar hebben ze hun hele schooltijd profijt van. Kinderen die al jong worden voorgelezen doen het namelijk aantoonbaar beter op school. Met vijftien minuten (voor)lezen per dag, kan een kind 1000 nieuwe woorden per jaar leren.
Kom naar de Bibliotheek, laat u samen voorlezen en neem voor thuis een paar mooie voorleesboeken mee!