Kinderboekenweek

2 oktober 2019 t/m 13 oktober 2019

Kinderboeken over voertuigen staan centraal in de Kinderboekenweek want dit jaar is het thema: Reis mee! De Bibliotheek Hoeksche Waard heeft lees-, voorlees- en prentenboeken geselecteerd voor kinderen die mee willen reizen. Bezoek van 2 t/m 13 oktober de Bibliotheek en reis mee!

Feestelijke opening Kinderboekenweek

Kom op woensdagmiddag 2 oktober naar het Museum Hoeksche Waard, waar we de Kinderboekenweek feestelijk zullen openen! De middag is vrij toegankelijk.

Voor kinderen zijn verhalen en voorlezen belangrijk. Zo leren zij veel woorden kennen en vinden ze lezen sneller leuk. Daar hebben ze hun hele schooltijd profijt van. Kinderen die al jong worden voorgelezen doen het namelijk aantoonbaar beter op school. Met vijftien minuten (voor)lezen per dag, kan een kind 1000 nieuwe woorden per jaar leren. Kom naar de Bibliotheek, laat u samen voorlezen en neem voor thuis een paar mooie voorleesboeken mee!