Kinderboekenweek

3 oktober 2018 t/m 14 oktober 2018

Kinderboeken vol vrienden staan centraal in de Kinderboekenweek want dit jaar is het thema: Vriendschap! De Bibliotheek Hoeksche Waard heeft lees-, voorlees- en prentenboeken geselecteerd voor kinderen die vrienden willen worden. Bezoek van 3 t/m 14 oktober de bibliotheek en kom erbij!

21 groepen 4 en 5 van basisscholen uit de hele Hoeksche Waard komen tijdens de Kinderboekenweek bij ons op bezoek voor het programma 'Boek zoekt vriend'. Kinderen gaan aan de slag met een vriendentest: 'Wat voor soort vriend ben jij?', ze gaan speeddaten met boeken en vinden zo uit welk boek de beste vriendenmaker is.

Voor kinderen zijn verhalen en voorlezen belangrijk. Zo leren zij veel woorden kennen en vinden ze lezen sneller leuk. Daar hebben ze hun hele schooltijd profijt van. Kinderen die al jong worden voorgelezen doen het namelijk aantoonbaar beter op school. Met vijftien minuten (voor)lezen per dag, kan een kind 1000 nieuwe woorden per jaar leren. Kom naar de Bibliotheek, laat u samen voorlezen en neem voor thuis een paar mooie voorleesboeken mee!