Is 't Kunst of is 't Kitsch?

23 mei 2019, van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Mijnsheerenland

Kosten: € 6 of € 3 met je biebpas (max. 3 objecten p.p.)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wie wordt er niet bekoord door de charme van prachtige oude en kostbare spullen, sieraden, zilverwerk en antiek dat misschien al eeuwen in de familie is? De Bibliotheek Hoeksche Waard biedt bezoekers in het Dorpshart te Mijnsheerenland de mogelijkheid om kostbare spullen te laten taxeren.

Laten verstoffen op zolder of juist prominent in de pronkkast zetten? Vaak weten we zelf niet wat raadzaam is. Speciaal voor iedereen in de Hoeksche Waard die de waarde wil weten van verborgen kostbaarheden in huis is er in het Dorpshuis in Mijnsheerenland op donderdag 23 mei van 14.00 uur tot 16.00 uur een inloopmiddag onder de titel ‘Is ’t Kunst of is ‘t Kitsch?’

 

Deze middag is taxateur Irene Rozendaal te gast in het Dorpshart. Zij weet als geen ander op een aansprekende manier het publiek kennis te laten maken met de waarde van schilderijen, meubelen, goud- en zilverwerk, sieraden, glas en andere kostbare spullen. Rozendaal is beëdigd register taxateur en makelaar in kunst, antiek en inboedelgoederen en internationaal gecertificeerd. Dat betekent dat haar taxaties rechtsgeldig zijn bij onder meer verzekeringen, successierecht, schade en boedelscheidingen.

 

Met een deskundige kennersblik zal Irene Rozendaal het publiek informeren over de waarde van meegebrachte bezittingen. Een foto van het voorwerp kan ook meegebracht worden. Op aanvraag geeft haar taxatiebureau advies bij het beheer van kunstverzamelingen of de geschiedenis van zeldzame voorwerpen. Daarnaast begeleidt zij de gang naar de veiling voor de in- en verkoop van kostbare (kunst) voorwerpen.

 

Je kunt je hier aanmelden.