Landelijke BoekStartdag: Workshop gebaren (GECANCELD!)

3 juni 2023, van 11:00 tot 12:00 | Bibliotheek 's-Gravendeel

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op zaterdag 3 juni vieren we de Landelijke BoekStartdag en hebben we een leuke activiteit in Bibliotheek 's-Gravendeel. Wendy Oostveen - logopediste in de Hoeksche Waard – komt bij ons een super leuke gebarenworkshop geven. Wil je gebaren leren die niet in de workshop voorkomen dan kan dat natuurlijk ook, vraag er gerust naar.

Kleine kinderen hebben vaak al heel veel te vertellen, maar praten lukt (vaak) nog niet. Hoe kunnen ze er dan toch voor zorgen dat je hen begrijpt? Door middel van gebarentaal! De motoriek van de handjes is op hele jonge leeftijd (vanaf 6 maanden) ontwikkeld, terwijl de fijne motoriek - waar het praten onder valt - pas veel later komt. Door gesproken taal te ondersteunen met gebaren geef je je kind als baby al de mogelijkheid om met jou te communiceren. Handig, én leuk!

Wendy gaat spelenderwijs met de ouders en hun kindje gebaren oefenen tijdens het verhaal dat zij gaat voorlezen. Zo leren jullie een heleboel gebaren en kunnen jullie elkaar veel vertellen. Dus geef je snel op om samen met je kindje deze workshop bij te wonen.