Minecraft workshop: kastelen

20 augustus 2020, van 10:00 tot 12:30 | Bibliotheek Mijnsheerenland

Kosten: € 10,00 of € 5,00 met je biebpas

Het computerspel Minecraft is ongekend populair bij kinderen. Met Minecraft kun je naar hartenlust bouwen en met deze workshop in de Bibliotheek Mijnsheerenland leer je ook nog iets over de kastelen in de Middeleeuwen! Heb je altijd al een kasteelheer of jonkvrouw willen zijn? Grijp nu je kans met deze leuke Minecraft workshop en bouw je eigen kasteel!

Wat ga je doen?

In een Middeleeuws kasteel woonden een heleboel mensen: de kasteelheer, zijn familie, soldaten, dienstmeisjes, bedienden en stalknechten. En voor al deze mensen moet er natuurlijk ruimte zijn in het kasteel! Een Middeleeuws kasteel is daarom opgebouwd uit verschillende onderdelen met allemaal een eigen functie. Aan de hand van onder anderen Slot Loevestein leer je alles over de opbouw en bouwwijzen van Middeleeuwse kastelen. Vervolgens bouw je zelf een écht Middeleeuws kasteel.

Meedoen?

Ben je tussen de 9 en 14 jaar en lijkt jou dit een uitdaging? Meld je dan snel aan voor dit bouwavontuur! Wij zorgen voor iPads en jij voor een goed humeur!

Let op: vooraf aanmelden is verplicht i.v.m. het coronaprotocol.

Je kunt je hier aanmelden.

Let op!

We hanteren het coronaprotocol (1.5 m afstand, geen ouders mee naar binnen, handen wassen).
Ouders mogen hun kind wegbrengen/ophalen bij de ingang.