Mini-workshop Macramé

11 januari 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt

Kosten: € 7,50 of € 5,00 met je biebpas

Het is een bekende techniek uit de jaren zeventig en nu weer helemaal trendy: Macramé. De Bibliotheek Hoeksche Waard heeft een mini-workshop Macramé in de Rembrandt in Oud-Beijerland. Knoop op donderdag 11 januari je eigen plantenhanger of windlicht met Macramé.

In de jaren zeventig hingen onze huizen er vol mee. Macramé is een handwerktechniek, die bestaat uit het knopen van touwdraden zodat een patroon verschijnt. Deze draden worden met de hand geknoopt. Er zijn twee basisknopen, een rechte knoop en een gedraaide knoop. Zo maak je decoratieve stukken, zoals (wand)kleden, plantenhangers, tassen of kussens.

In deze workshop wordt onder begeleiding van Lizzy Hartman van Handwerkwinkel Joli een plantenhanger geknoopt met de traditionele handwerktechniek macramé, waarbij touwdraden worden geknoopt tot een patroon. Verschillende knopen en knooptechnieken worden aangeleerd, waarna deelnemers een glazen pot krijgen en touw en zelf aan de slag gaan.

Je kunt je hier aanmelden.