Muziek bij Rembrandt - (Kerk)orgels

17 mei 2018, van 19:30 tot 21:00 | De Rembrandt Oud-Beijerland

Kosten: 3 euro voor leden, 5 euro voor niet leden

Dirigent Adri Poortvliet vertelt alles over allerlei soorten orgels.

Muziek is Universeel, voor alle leeftijden en ongeacht achtergrond. Voor de tweede keer hebben Welzijn Hoeksche Waard en De Bibliotheek Hoeksche Waard de handen ineengeslagen om Muziek te programmeren in de Rembrandt in Oud-Beijerland.
Elke maand probeert de werkgroep sprekers uit te nodigen om over muziek te praten, het te beleven, uitleg te krijgen over de diverse muziekstijlen, en eventueel ook daadwerkelijk met elkaar te spelen door middel van jamsessies met eigen instrumenten of stem.
Er zullen ook workshops en lezingen aangeboden gaan worden waar u zich voor kunt opgeven.

Donderdagavond 17 mei komt de bekende dirigent en organist Adri Poortvliet vertellen hoe een (kerk)orgel in elkaar zit.

hij vertelt hoe het orgel is ontstaan en wordt gebouwd en wat er voor komt kijken om daar geluid uit te krijgen. Deze avond “passeren” er verschillende orgels:
via het waterorgel, een windorgel, een draaiorgel en een theaterorgel komen we bij de kerkorgels.
Deze presentatie gaat vergezeld van geluidsfragmenten en beamerpresentatie.

Adri brengt deze avond ook wat verschillende orgelpijpen mee, dat is uniek,
want dat is voor vele ”toehoorders” is dat onbekend. Kortom, een avond over orgels, aangevuld met orgelmuziek.
In de muziekfragmenten horen we het orgel als solo-instrument, als instrument “in combinatie met” en als instrument voor ondersteuning van samenzang.

Opgeven kan tot 16 mei bij m.groothand@welzijnhoekschewaard.nl

of bel met 088-7308900