Nationale Voorleesdagen

22 januari 2020 t/m 1 februari 2020

22 januari t/m 1 februari 2020 zijn de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen tot zes jaar centraal. Kijk gauw wat er speciaal voor de Nationale Voorleesdagen allemaal te doen is in de Bibliotheek.

Interactieve voorleesvoorstelling over prentenboek 'Moppereend'

Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard Wapperkids uitgenodigd. 'Moppereend' is het prentenboek van het jaar 2020. Wapperkids heeft een leuke interactieve voorleesvoorstelling bij dit prentenboek gemaakt, voor kinderen t/m 4 jaar.

De voorstelling is op woensdagochtend 22 januari van 10.30 tot 11.15 uur in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum. Deelname kost € 2,00 per persoon, dit tarief geldt voor zowel volwassenen als kinderen.
Meer informatie over de voorleesvoorstelling vind je hier en je kunt je ook gelijk aanmelden!

Voorlezen en knutselen

Ook organiseert de Bibliotheek tijdens de Nationale Voorleesdagen weer een BoekStart workshop voorlezen en knutselen. Er zal daarom voorgelezen worden uit o.a. 'De hapgrage krokodil', uit de Prentenboek Top 10. Daarna kun je gezellig met je kindje knutselen.

De activiteit is op woensdag 29 januari van 10.30 tot 11.30 uur in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum en is geschikt voor kinderen van 0 t/m 4 jaar. Deelname kost € 2,00 voor 1 kindje en 1 ouder samen.
Je kunt je hier aanmelden.

Groepsbezoek 'Reis door Prentenboekenland'

Voor de groepen 1 en 2 van de basisscholen organiseert de Bibliotheek een feestelijk groepsbezoek 'Reis door Prentenboekenland', waarbij de kinderen op verschillende leuk aangeklede plekjes in de Bibliotheek voorgelezen worden uit de Prentenboek Top 10.

Gratis lid worden

Kinderen t/m 6 jaar kunnen van 22 januari t/m 1 februari gratis lid worden van de Bibliotheek. Daarbij krijgen ze ook nog een reuzelief vingerpoppetje van Moppereend cadeau.

En verder

Elke vestiging heeft een feestelijk hoekje ingericht, waar allerlei voorleesboeken en prentenboeken worden uitgelicht. Scholen en voorschoolse instellingen kunnen, indien besteld, een voorleesmand afhalen. Dit is een mand gevuld met allerlei “leeslekkers”: prentenboeken, knutselboeken, spelletjesboeken, voorleesboeken, een dvd en een verrassing.