Nationale Voorleesdagen

20 januari 2021 t/m 30 januari 2021

20 t/m 30 januari 2021 zijn de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen tot zes jaar centraal. Dit jaar helaas niet met allerlei leuke (voorlees)activiteiten in de Bibliotheek, maar we hebben toch een manier gevonden om het Prentenboek van het Jaar 2021 'Coco kan het!' aan jullie voor te stellen.

Voorgelezen worden door de burgemeester

'Vandaag is een grote dag Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?'

Ben je ook zo benieuwd hoe het verhaaltje verder gaat? Hou dan onze website, Facebook of Instagram van de Bibliotheek Hoeksche Waard in de gaten. Daar lezen de burgemeester, de brandweerman, de politieagent, de jeugdverpleegkundige, de Cultuureducatie specialist en de directeur van de Bibliotheek samen dit leuke grappige verhaaltje voor. Dat is genieten met elkaar. Je vindt het filmpje, en leuke knutseltips, hier.

Juist nu veel gezinnen met elkaar thuis zijn door het coronavirus, is gezellig om samen te blijven (voor)lezen. Voorlezen zorgt ook in deze onwerkelijke tijd voor een fijn en intiem moment tussen ouder en kind en stimuleert tevens de taalvaardigheid.

Vingerpoppetje Coco

Bezoek je lokale bibliotheek voor inspiratie of vraag een verrassingstasje aan. Nieuwe leden krijgen bovendien tijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 t/m 30 januari een leuke vingerpoppetje Coco cadeau.

 

Dans en zing mee met Coco

Dans en zing mee met het vrolijke liedje 'Coco kan het!' speciaal geschreven voor De Nationale Voorleesdagen. Het liedje is geschreven en gecomponeerd door Thijs Borsten, gezongen door Gerson Main.

Het is nu te beluisteren via Spotify, Apple music, Deezer en YouTube Music.

Knutselen en kleuren

Knutsel en kleur thuis de mooiste Coco's!

 

Copyright

Coco kan het!, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen (Uitgeverij Gottmer)

© Tekst en illustraties afkomstig uit Coco kan het! Loes Riphagen & Uitgeverij Gottmer.