Nationale Voorleesdagen

24 januari 2018 t/m 3 februari 2018

24 januari t/m 3 februari 2018 zijn de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen tot zes jaar centraal. Kijk gauw wat er speciaal voor de Nationale Voorleesdagen allemaal te doen is in de bibliotheek.

Schrijver op bezoek

Kom de Nationale Voorlees Dagen vieren tijdens deze leuke, interactieve workshop met kinderboekenschrijfster Marlies Verhelst. Marlies Verhelst is schrijfster van het populaire prentenboek ‘Feestmaal voor de Koning’. In de voorstelling neemt ze de kinderen aan de hand van het boek mee in de wereld van de jungledieren. Met dansen, zingen en grote dierenknuffels, waar de kinderen na afloop een foto mee mogen maken. Het schrijversbezoek is op maandag 29 januari van 10.00 tot 11.00 uur in de Bibliotheek
Oud-Beijerland Centrum. Deelname kost € 2,00 per persoon, dit tarief geldt voor zowel
volwassenen als kinderen. Je kunt je hier aanmelden!

Groepsbezoek 'Reis door Prentenboekenland'

Voor de groepen 1 en 2 van de basisscholen organiseert de bibliotheek een feestelijk groepsbezoek 'Reis door Prentenboekenland', waarbij de kinderen op verschillende leuk aangeklede plekjes in de bibliotheek voorgelezen worden.

Gratis lid worden

Kinderen t/m 6 jaar kunnen tussen 22 januari en 24 februari gratis lid worden van de bibliotheek. Daarbij krijgen ze ook nog een reuzelief vingerpoppetje cadeau.

En verder

Elke vestiging heeft een feestelijk hoekje ingericht, waar allerlei voorleesboeken en prentenboeken worden uitgelicht. Scholen en voorschoolse instellingen kunnen, indien besteld, een voorleesmand afhalen. Dit is een mand gevuld met allerlei “leeslekkers”: prentenboeken, knutselboeken, spelletjesboeken, voorleesboeken, een dvd en een verrassing.