Nationale Voorleesdagen

23 januari 2019 t/m 2 februari 2019

23 januari t/m 2 februari 2019 zijn de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen tot zes jaar centraal. Kijk gauw wat er speciaal voor de Nationale Voorleesdagen allemaal te doen is in de bibliotheek.

Poppenkastvoorstelling 'Een huis voor Harry'

Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard Poppentheater Madelief uitgenodigd om een voorstelling te komen spelen. 'Een huis voor Harry' is prentenboek van het jaar 2019. Poppentheater Madelief heeft een leuke poppenkastvoorstelling bij dit prentenboek gemaakt, voor kinderen van 2 t/m 7 jaar. Een leuke, muzikale poppenkastvoorstelling, met een knipoog naar het prentenboek van het jaar.

De voorstelling is op woensdagochtend 23 januari van 10.30 tot 11.00 uur in de Bibliotheek Numansdorp. Deelname kost € 2,00 per persoon, dit tarief geldt voor zowel volwassenen als kinderen.
Je kunt je hier aanmelden!

Voorlezen en knutselen

Ook organiseert de Bibliotheek een heerlijk voorlees- en knutseluurtje. Een medewerker leest voor uit het prentenboek van het jaar 'Een huis voor Harry'. Daarna kun je gezellig met je kindje knutselen.

De activiteit is op woensdag 30 januari van 10.00 tot 11.00 uur in de Bibliotheek Numansdorp en Oud-Beijerland Centrum. Het voorlees- en knutseluurtje is voor kinderen van 0 t/m 4 jaar. Deelname kost € 2,00 voor 1 kindje en 1 begeleider.
Je kunt je hier aanmelden.

Groepsbezoek 'Reis door Prentenboekenland'

Voor de groepen 1 en 2 van de basisscholen organiseert de Bibliotheek een feestelijk groepsbezoek 'Reis door Prentenboekenland', waarbij de kinderen op verschillende leuk aangeklede plekjes in de bibliotheek voorgelezen worden.

Gratis lid worden

Kinderen t/m 6 jaar kunnen van 23 januari t/m 23 februari gratis lid worden van de bibliotheek. Daarbij krijgen ze ook nog een reuzelief vingerpoppetje cadeau.

En verder

Elke vestiging heeft een feestelijk hoekje ingericht, waar allerlei voorleesboeken en prentenboeken worden uitgelicht. Scholen en voorschoolse instellingen kunnen, indien besteld, een voorleesmand afhalen. Dit is een mand gevuld met allerlei “leeslekkers”: prentenboeken, knutselboeken, spelletjesboeken, voorleesboeken, een dvd en een verrassing.