Nederland Leest

1 november 2017 t/m 30 november 2017

Het thema van Nederland Leest 2017 (1 t/m 30 november) is ‘robotica’, kom in november naar de Bibliotheek […], praat mee en krijg het boek Ik, robot van Isaac Asimov cadeau!

Over het boek

De hoofdpersoon Susan Calvin is robotpsycholoog in 2057 en blikt terug op haar leven. Ze ontmoette verschillende robots; een verliefde, twijfelende of bewust van zichzelf geworden. Het zijn verhalen over menselijke trekken bij robots die ontstaan door de mazen in de wetten van de robotica. Hoewel sommige verhalen in de bundel al meer dan een halve eeuw geleden geschreven werden zijn ze qua inhoud, stijl en humor nog steeds actueel. Een spannend boek met ook nog echte breinbrekers!

“Voor u is een robot een robot. Raderwerk en metaal, elektriciteit en positronen…Een brein en ijzer! Door mensen gemaakt. Als het nodig is, ook weer door mensen te vernietigen! Maar u hebt niet met ze gewerkt, dus u kent ze niet. Ik zeg u dat ze een zuiverder en beter soort zijn dan wij zijn.’

Over de auteur

Isaac Asimov (1920 – 1992) is misschien wel de grootste sciencefictionauteur aller tijden. Daarnaast doceerde hij biochemie aan de universiteit van Boston. Hij was de grondlegger van de robotica en kwam met drie belangrijke wetten die nog steeds als basis dienen voor het denken over robots. Ik, robot verscheen in 2004 ook als film (I, Robot) met Will Smith in de hoofdrol.Op de website van Nederland Leest vind je een leeswijzer met handige, extra informatie over het boek en de auteur. Neem een kijkje!