Online webinar: Ontmoet Schrijvers Online

2 juli 2020, van 19:30 tot 21:30 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ontmoet Esther Gerritsen - schrijfster van 'De Trooster' - 2 juli online! Ze wordt geïnterviewd door Alek Dabrowski. Vanwege de coronamaatregelen kunnen schrijvers momenteel niet meer fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. In deze tijd is online de ontmoeting opzoeken en het gesprek aangaan een mooi alternatief.

Deelnemen

Jij kunt hieraan deelnemen via Goto Webinars. Ontmoet dus jouw favoriete schrijver online en stel jouw vragen via de chatfunctie. De interviewer kan de vragen die hierop binnenkomen selecteren en stellen aan de auteur.

Deelname is gratis, maar meld je wel vooraf aan. Voor 2 juli kan dit hier.
Je ontvangt dan een email met de link naar het webinar.

Ontmoet Esther Gerritsen

Esther Gerritsen vertelt in 'De trooster' het verhaal van Jacob, conciërge in een klooster, die een nieuwe gast onder zijn hoede krijgt. Hoewel hij probeert zich terughoudend op te stellen, verliest hij zich in de aandacht die hij krijgt. Op haarscherpe wijze wordt deze relatie ontleed. Zoals Trouw schrijft: ‘Gerritsen palmt je in met haar observaties, dat talent om het menselijk streven en tobben in het onderlinge contact oh-zo precies weer te geven. […] Zo helder soms dat het raakt aan een openbaring.’

Alek Dabrowski gaat daarover met haar in gesprek. Gerritsen debuteerde met een verhalenbundel waarna zes succesvolle romans volgden. Elke volgende roman oogstte weer meer lof. Met 'De trooster' werd ze ook genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. De jury was eensgezind: in deze roman laat ze zien hoe ver haar talent reikt en dat is ver.