Oude winterse filmbeelden (GECANCELD)

15 februari 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt

Kosten: € 6,00 of € 3,00 met je biebpas

Echte strenge winters. We missen ze bijna allemaal. Vroeger kon het behoorlijk koud zijn in de Hoeksche Waard. De Bibliotheek Hoeksche Waard zorgt voor een heerlijke avond vol oude winterse filmbeelden uit de Hoeksche Waard. Donderdag 15 februari in de Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt.

We zien Kees Verkerk, die in de ijzige kou zijn rondjes schaatst. Hoe hij wordt gehuldigd in de sneeuw en het publiek loopt te blauwbekken om hem te kunnen zien. Midden jaren zestig. De filmbeelden brengen herinneringen aan de auto’s op de Binnenmaas tot leven. Het ijs was zo dik, dat zelfs vrachtwagens er overheen reden. Nog verder terug in de tijd: eind jaren twintig. We zien ijsbrekers in de Oude Maas bij ’s-Gravendeel en flinke ijsschotsen tegen de dijk.

Fijne beelden om klappertandend bij weg te zwijmelen en herinneringen op te halen aan die echte winters van toen.

Toegang: € 6,00 leden betalen € 3,00 Leden van historische verenigingen betalen € 3,00.