Rondleiding Fort Buitensluis

18 september 2021, van 10:00 tot 11:30 | Fort Buitensluis

Kosten: € 4,25 (plusabonnement), € 5,00 (basisabonnement), € 5,75 (niet-leden)

Het oude fort in Numansdorp blijft verrassen. Het grote oude verdedigingswerk wijst op een rijke geschiedenis. Op zaterdag 18 september verzorgt de Bibliotheek Hoeksche Waard in samenwerking met de gidsen van Fort Buitensluis een rondleiding door het mooie oude verdedigingswerk.

Onder leiding van een deskundige gids leidt de ronde door het oude fort, waar veel te vertellen is over de geschiedenis en de functie van het verdedigingswerk.

In de eerste wereldoorlog waren hier talloze jonge mannen gelegerd om ons land tegen ongewenste invallers te verdedigen. Het leven van alledag was hard en zwaar en velen hebben hun herinneringen aan deze dagen gedeeld. Ook zijn er nog veel foto’s bewaard gebleven.

Aanmelden

Let op: als je nog geen inloggegevens van de Bibliotheek hebt, word je gevraagd om eenmalig een bezoekersaccount aan te maken. Dit account kun je de volgende keer weer gebruiken om een kaartje te kopen. Inloggen of aanmaken van een account is nodig, omdat wij je gegevens nodig hebben voor het verstrekken van toegangskaartjes voor de activiteit.

Lukt het niet? Bel dan een van onze medewerkers van een bibliotheekvestiging die op dit moment geopend is. Is er geen vestiging open of krijg je geen gehoor? Bel dan de DigiHulplijn op 0800-1508. Dit gratis telefoonnummer is elke werkdag bereikbaar van 09:00 – 17:00 uur.