Stof op je kaft: boekentaxatie

16 juli 2020, van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Klaaswaal

Kosten: 5 euro voor drie boeken

Een fortuin in de boekenkast. De Bibliotheek Hoeksche Waard vraagt deze maand aandacht voor ‘stof op je kaft’. In de Bibliotheek Klaaswaal worden mooie, kostbare boeken getaxeerd op donderdagmiddag 16 juli van 14 uur tot 16 uur, met corona protocol. Wie heeft nog mooie – zeldzame – oude boeken in huis?

Arie Molendijk, ervaren taxateur, kijkt wat uw oude boeken waard zijn. Molendijk is  gespecialiseerd in antiquarische boekwerken en liefhebber van oude boeken. Molendijk is met name thuis in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom. Wie weet bevindt zich een fortuin onder het stof! Een taxatie kost € 5,00 per persoon, maximaal drie boeken per persoon.

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

       

Vooraf aanmelden verplicht

I.v.m. coronaprotocol is vooraf aanmelden verplicht. Je kunt je hier aanmelden.