Taaltrefpunt

4 juli 2017, van 13:30 tot 15:00 | Bibliotheek 's-Gravendeel

Sprekenderwijs onze taal leren en tegelijkertijd anderen ontmoeten en de Nederlandse gewoontes beter leren kennen. Taaltrefpunt in de Bibliotheek Hoeksche Waard is een ontmoetingsplek en een gezellig uitwisselingsmoment voor Nieuwkomers.

Speciaal voor deze mensen is het Taalhuis Hoeksche Waard. Er worden taallessen gegeven door vrijwilligers en er is elke week een taalspreekuur – waar je met vragen terecht kan. Dinsdag 4 juli van 13.40 tot 15.00 uur is het Taaltrefpunt van het Taalhuis Hoeksche Waard in de bibliotheek in 's-Gravendeel.

Het taaltrefpunt is bedoeld voor iedereen die bezig is met de Nederlandse taal en graag met anderen Nederlands praat over allerlei onderwerpen. Zo leer je andere mensen kennen en verbetert de Nederlandse taalvaardigheid.

Tijdens het Taaltrefpunt kan je praten over allerlei onderwerpen zoals gezondheidszorg, onderwijs, werk zoeken, Nederlandse cultuur, etc.  Dat doen we in groepjes onder leiding van Nederlandsen vrijwilligers. Soms doen we taalspelletjes en uitspraak-oefeningen. We praten altijd Nederlands, dus een klein beetje Nederlands moeten de deelnemers wel kunnen spreken.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis.