Inloopspreekuur over slechtziend- en blindheid

14 november 2017, van 14:00 tot 16:30 | Bibliotheek Westmaas

Kosten: Gratis

Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van informatie en advies over slechtziend- en blindheid is Koninklijke Visio aanwezig op verschillende locaties. Zo zijn professionals van Visio op 14 november 2017 van 14.00 uur tot 16.30 uur te vinden in de bibliotheek Westmaas.

Uit onderzoek blijkt dat veel (oudere) mensen met een (zeer) beperkt zicht rond blijven lopen met vragen over leven met die visuele beperking. Mensen met visuele problemen zijn gebaat bij advies en revalidatie op maat. De professionals van Koninklijke Visio kijken samen met deze cliƫnten naar de revalidatiemogelijkheden passend bij hun persoonlijke hulpvraag. Vragen over bijvoorbeeld aangepast lezen, tv-kijken, mobiliteit, vrijetijdsbesteding of het huishouden kunnen daarbij aan de orde komen. Het is mogelijk om volop in het leven te blijven staan. Visio ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen bij het verwezenlijken van de wens om zelfstandig te leven. Ook persoonlijk en professioneel betrokkenen zijn welkom voor informatie en advies.