Voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

14 februari 2018 t/m 21 februari 2018 | Bibliotheek Mijnsheerenland en Strijen

Net als voorgaande jaren, organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard ook dit jaar in februari weer de lokale voorronde van de Nationale Voorlees Wedstrijd. Deze keer zijn er 18 schoolkampioenen aangemeld, waardoor we hebben gekozen om 2 rondes met ieder 9 voorlezers te organiseren. De deelnemende voorlezers krijgen een uitnodiging via school.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen in groep 7 en 8 van de basisschool. Scholen konden in oktober/november een voorronde op school organiseren, waarna zij hun schoolkampioen konden aanmelden via de website van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Door het hele land worden in de periode januari tot half maart tussenrondes gehouden, gevolgd door de provinciale finale eind maart/begin april. Uiteindelijk zal de landelijke finale plaatsvinden op 23 mei. De voorleeskampioen krijgt een wisseltrofee voor school, een eigen trofee en boekenbonnen. Ook wordt deze landelijke winnaar een jaar lang Kinderdirecteur van het inspirerende Kinderboekenmuseum.

Informatie tussenrondes

Datum: 14 februari
Locatie: Dorpshart/bibliotheek Mijnsheerenland
Adres: Van der Straatenplein 2, 3271SH
Eindtijd: 16:15

Datum: 21 februari
Locatie: Dorpshuis/bibliotheek Strijen
Adres: Stockholmplein 6, 3291 TP
Eindtijd: 16:15

Contact
Voor vragen over de tussenrondes in de Hoeksche Waard, neem contact op met Kira Youhat: kyouhat@debhw.nl.
Meer informatie over de Nationale Voorlees Wedstrijd in het algemeen kun je vinden op: https://www.denationalevoorleeswedstrijd.nl/.