Workshop 'de literaire bijbel'

22 november 2017, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Mijnsheerenland

Kosten: € 6,00 en € 3,00 met je biebpas (per bijeenkomst)

Een hoogtepunt in de wereldliteratuur en onlangs door de boekenbranche uitgeroepen tot het belangrijkste boek van Nederland: De Bijbel. De Bibliotheek Hoeksche Waard verzorgt een drietal mini workshops over de Bijbel in literair perspectief.

Hoe gebruik je de nieuwste inzichten in de literatuur en taalkunde om de Bijbel als literair geheel te lezen? Dat is het uitgangspunt van de drie workshops die worden gegeven door ds. Wim Hendriks uit Mijnsheerenland en ds Marijke van Selm uit Westmaas. Samen verzorgen zij drie literaire bijeenkomsten in de Bibliotheek in Mijnsheerenland op woensdagavond 25 oktober, 8 november en 22 november, van 19.30 uur tot 21.30 uur. De workshops zijn apart van elkaar te volgen.

Bij deze workshops staan verhalen over wonderen centraal. Het thema is: gek of geniaal, het geloof van de profeten Ezechiël, Jona en Jesaja. De afzonderlijke teksten, hun literaire context en hun tekstuele context worden belicht. Een nieuwe leeswijze om de bijbel als literaire uitingsvorm te waarderen vormt bij deze workshops de basis.

Je kunt je hier inschrijven.