Bijna helemaal terug naar normaal!

We zijn heel blij je weer te kunnen ontvangen! Vanaf zaterdag 26 juni zijn alle locaties van Bibliotheek Hoeksche Waard weer als vanouds open. Zowel de bemande als de onbemande uren. Dat betekent dat de openingstijden totaal zijn verruimd.

Hoera! we zijn weer open!

We zijn heel blij om iedereen weer te mogen ontvangen. Je bent van harte welkom in de bibliotheek in je eigen dorp, maar je mag ook boeken terugbrengen en lenen in een van de andere locaties in de Hoeksche Waard.

De krant lezen aan de leestafel of computeren is gewoon mogelijk. Wel vragen we je om het registratieformulier in te vullen als je gebruik maakt van de leestafel of de computer.

We hebben een paar verzoeken:

• Gebruik desinfect bij de ingang.
  • Pak bij de ingang het toegangsitem (een mandje) zodat wij weten hoeveel mensen er binnen zijn.
  • Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en bibliotheekpersoneel.
  • Als het te druk is, kom een andere keer terug.
  • Blijf bij klachten thuis.

Verrassingstas
Vind je het niet prettig om naar de bibliotheek te komen maar wil je toch graag blijven lezen? Geen probleem! Wij blijven de verrassingstasjes met veel plezier bij je thuis bezorgen.

Bekijk hier de openingstijden van de verschillende vestigingen.

Wanneer is de Bibliotheek open?
De actuele openingstijden van onze vestigingen zijn hier te vinden.

Gaan de geplande activiteiten gewoon door?
De activiteiten die al gepland staan voor de komende periode gaan in principe allemaal door. Deze kunnen ‘coronaproof’ plaatsvinden, ook binnen de nieuwe normen. Voor alle activiteiten geldt reserveer deze van te voren. Dit kan gemakkelijk via onze online agenda. Wanneer een activiteit geannuleerd wordt, is dit te zien in de agenda. Ook worden degenen die zich hebben aangemeld hierover ingelicht.

Ik behoor tot de kwetsbare groep, ik kan niet langs komen. Wel wil ik graag lenen, kan dat?
Je kunt gebruik maken van de service om reserveringen thuisbezorgd te krijgen. Een medewerker komt dan op een afgesproken moment boeken aan huis brengen. Of je kunt er voor kiezen een verrassingstas te laten bezorgen. Voor beide situaties kan je bellen met: 0186613782.

Kan ik mijn materialen weer inleveren?
Ja, in de vestigingen die open zijn, kun je jouw geleende materialen gewoon inleveren. Dit mag ook een andere vestiging zijn, dan waar je materialen vandaan komen.

Kan ik vanuit huis materialen reserveren?

Ja, dat kan. Dit kan via de bibliotheek Wise app. Of je kunt inloggen in “Mijn bibliotheek” via onze website.

Kan ik printen, kopiëren of een pc gebruiken?
Ja, wel kan het (ivm de 1,5 meter afstand) zijn dat er minder PC's beschikbaar zijn dan voorheen.

Wanneer moet ik mijn boeken weer inleveren?
Door in te loggen in mijn bibliotheek via de website rechtsboven of via de gratis bibliotheek Wise app, zie je wanneer de boeken uiterlijk weer terug moeten naar de Bibliotheek.