Corona maatregelen

We zijn heel blij je te kunnen blijven ontvangen. Om je te kunnen voorbereiden op een bibliotheekbezoek hebben we hieronder alle praktische informatie voor je op een rijtje gezet. Ook lees je hier welke locaties er eventueel (tijdelijk) gesloten zijn.

UPDATE 14 april

De lockdown is t/m dinsdag 27 april verlengd. De Bibliotheek blijft dus ook gesloten. Geleende materialen worden tot na 27 april automatisch verlengd. Je kunt ook nog steeds een reservering doen of verrassingstas bestellen. Vervolgens kun je op afspraak je reservering of verrassingstas ophalen óf deze wordt bij je thuisbezorgd.
Let op: wij bezorgen alleen in de Hoeksche Waard!

Afhaallocaties en -tijden:

• Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum: maandag, woensdag en vrijdag tussen 14.00-17.00 uur. Op zaterdag tussen 10.00-13.00 uur (let op: vanaf zaterdag 24 april!)
  • Bibliotheek 's-Gravendeel: maandag, woensdag en vrijdag tussen 14.00-17.00 uur.
  • Bibliotheek Klaaswaal: dinsdag en donderdag tussen 14.00-17.00 uur.
  • Bibliotheek Strijen: dinsdag en donderdag tussen 14.00-17.00 uur.
  • Bibliotheek Westmaas: dinsdag tussen 14.00-17.00 uur.

Je kunt ook je boeken komen inleveren op bovenstaande locaties en tijdstippen. Hiervoor is geen afspraak nodig.

Wij verzoeken je:

• Kom alleen
  • Houd afstand
  • Lever je boeken los in, in het krat

UPDATE 22 JANUARI

I.v.m. de aangescherpte maatregelen stoppen wij met ingang van maandag 25 januari met onze afhaallocaties. We blijven wel reserveringen en verrassingstasjes thuisbezorgen.

UPDATE 13 JANUARI

In verband met de verlengde lockdown zijn alle vestigingen van De Bibliotheek Hoeksche Waard t/m dinsdag 9 februari gesloten. Maar ook tijdends deze lockdown zullen wij ons best doen om jou als lener zo goed mogelijk te blijven bedienen. Zodat jij lekker kunt
blijven lezen in deze roerige tijden! Aanpassingen tijdens de lockdown:

• Uitgeleende materialen worden automatisch verlengd tot en met 9 februari. Geen zorgen over boetes dus!
  • Verrassingstassen kunnen worden thuisbezorgd.
  • Reserveringen kunnen worden thuisbezorgd.

UPDATE 1 DECEMBER

Vanaf vandaag is overal in Nederland de mondkapjesplicht van kracht. Dat geldt dus ook voor alle locaties van Bibliotheek Hoeksche Waard.

Wat zijn de huidige maatregelen?

De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers hebben onze hoogste prioriteit. We hebben de vestigingen zo ingericht dat deze  voor jou veilig zijn om te bezoeken en voor onze medewerkers veilig zijn om in te werken. Op basis van het advies van het RIVM hanteren we onderstaande maatregelen. We vertrouwen op je medewerking.

• Maximaal 30 personen tegelijk in de Bibliotheek (medewerkers niet meegerekend).
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Bereid je bezoek thuis voor, door boeken uit te zoeken uit onze online catalogus. Reserveren kan ook.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 1 december.
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst van de Bibliotheek en we verzoeken je om bij binnenkomst gebruik te maken van een toegangsitem. Zijn de toegangsitems bij de ingang op? Wacht dan even tot iemand er eentje terugbrengt. Je kunt het item zelf desinfecteren.
  • Volg instructies van de bibliotheekmedewerkers op.
  • Blijf bij klachten thuis.

Extra hygiënemaatregelen

• In alle vestigingen wordt zoveel mogelijk geventileerd.
  • Extra schoonmaakmaatregelen en ontsmettingsmiddelen zijn beschikbaar voor medewerkers en bezoekers.
  • Bezoekers en medewerkers worden geattendeerd op het houden van 1,5 meter afstand en de geldende maatregelen.

We willen je nadrukkelijk vragen om je ook steeds aan de basisregels rondom corona te houden.

• Blijf bij klachten thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Was je handen heel vaak en hoest en nies in je elleboog.

Samen met jullie – onze leden en bezoekers – nemen wij zo onze verantwoordelijkheid voor het terugdringen van het aantal besmettingen met het coronavirus.
We bedanken je voor je begrip en medewerking!

Wanneer is de Bibliotheek open?
De actuele openingstijden van onze vestigingen zijn hier te vinden. Houd wel ook deze pagina in de gaten, met name het kopje 'gesloten locaties'. Hier staat vermeld welke locaties er op dit moment (tijdelijk) gesloten zijn.

Gaan de geplande activiteiten gewoon door?
De activiteiten die al gepland staan voor de komende periode gaan in principe allemaal door. Deze kunnen ‘coronaproof’ plaatsvinden, ook binnen de nieuwe normen. Voor alle activiteiten geldt reserveer deze van te voren. Dit kan gemakkelijk via onze online agenda. Wanneer een activiteit geannuleerd wordt, is dit te zien in de agenda. Ook worden degenen die zich hebben aangemeld hierover ingelicht.

Ik behoor tot de kwetsbare groep, ik kan niet langs komen. Wel wil ik graag lenen, kan dat?
Je kunt gebruik maken van de service om reserveringen thuisbezorgd te krijgen. Een medewerker komt dan op een afgesproken moment boeken aan huis brengen. Of je kunt er voor kiezen een verrassingstas te laten bezorgen. Voor beide situaties kunt u bellen met: 0186613782.

Kan ik mijn materialen weer inleveren?
Ja, in de vestigingen die open zijn, kun je jouw geleende materialen gewoon inleveren. Dit mag ook een andere vestiging zijn, dan waar je materialen vandaan komen.

Kan ik vanuit huis materialen reserveren?

Ja, dat kan. Dit kan via de bibliotheek Wise app. Of je kunt inloggen in “Mijn bibliotheek” via onze website.

Kan ik printen, kopiëren of een pc gebruiken?
Nee, dit is helaas nog niet mogelijk.

Wanneer moet ik mijn boeken weer inleveren?
Door in te loggen in mijn bibliotheek via de website rechtsboven of via de gratis bibliotheek Wise app, zie je wanneer de boeken uiterlijk weer terug moeten naar de Bibliotheek. Wanneer 'jouw' bibliotheek tijdelijk gesloten is, zal de uitleentermijn verlengd worden. Geen zorgen over boetes dus!