Heropening locaties Bibliotheek Hoeksche waard

Hoera! We hebben allemaal het goede nieuws kunnen horen: bibliotheken mogen open vanaf maandag 11 mei! In overleg met de gemeente zal Bibliotheek Hoeksche Waard dit gefaseerd gaan aanpakken.

Deze bibliotheken zijn, of gaan, open

• Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (in de Lindenhoeve) is vanaf maandag 11 mei van maandag t/m vrijdag geopend van 13.00-17.00 uur en op woensdag zelfs van 13.00-20.00 uur met ingang van de week van 18 mei.
  • Bibliotheek Mijnsheerenland opent vanaf de week van 18 mei. Je kunt hier dan terecht op dinsdagmiddag en vrijdagmiddag van 14.00-17.00 uur.
  • Bibliotheek Klaaswaal opent vanaf de week van 18 mei. Je kunt hier dan terecht op maandagmiddag van 14.00-17.00 uur en op vrijdagavond van 18.00-20.00 uur.
  • Bibliotheek Strijen opent vanaf de week van 18 mei. Je kunt hier dan terecht op dinsdag van 13.30-20.00 uur en op donderdagmiddag van 13.30-16.30 uur.

Leners die gewend zijn om in een ander dorp naar de Bibliotheek te gaan, zijn ook van harte welkom om boeken terug te brengen en te lenen in de locaties die open zijn! We zijn graag al onze leden uit de Hoeksche Waard van dienst. Overigens wordt de termijn van geleende materialen automatisch met drie weken verlengd, tot 10 juni. Geen onrust over boetes dus!

De komende weken zullen we druk bezig zijn om onze dienstverlening nog verder uit te gaan breiden.

We hebben een paar verzoeken

• Kom alleen, of met maximaal 1 kind
  • Pak bij de ingang het toegangsitem zodat wij weten hoeveel mensen er binnen zijn
  • Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en bibliotheekpersoneel
  • Volg instructies van het bibliotheekpersoneel op
  • Blijf niet te lang
  • Als het te druk is, kom een andere keer terug
  • Blijf bij klachten thuis

Verrassingstas

Vind je het niet prettig om naar de Bibliotheek te komen maar wil je toch graag blijven lezen? Geen probleem! Wij blijven de verrassingstasjes met veel plezier bij je thuis bezorgen. Bestel hem hier.

'Bibliobus'

Een ander idee waar we druk mee zijn is om in een aantal plaatsen een ‘bibliobus’ op vaste tijden neer te zetten waar jullie geleende boeken kunnen terugbrengen. Hierover volgt later meer!

Opening andere locaties

Wanneer andere locaties open zullen gaan wordt onderzocht. Het streven is om wekelijks een extra locatie te kunnen openen, m.u.v. de bibliotheken in zorgcentra. Zodra hier meer over bekend is zullen wij jullie weer informeren. Hou daarom onze website, onze Facebook-pagina en onze Instagram-pagina (NIEUW!) goed in de gaten!

We zien er enorm naar uit om jullie weer te mogen begroeten in de Bibliotheek!