Leestips en digitaal aanbod voor thuis

Bibliotheken en de scholen zijn de komende tijd gesloten vanwege het Corona-virus! Voor leerlingen, leerkrachten en ouders willen we graag de volgende tips meegeven. Voorkom een leesdip en maak gebruik van de tips om (samen met de kinderen) thuis te blijven lezen & leren. Hieronder staan enkele digitale diensten.

Online Bibliotheek en Makkelijk Lezen Plein

Op de Online Bibliotheek vind je voor alle leeftijden e-books die te lezen zijn via een smartphone, tablet, computer, e-reader. Er is keuze uit voorleesboeken, leesboeken, informatieve boeken. Op het Makkelijk Lezen Plein zijn ook digitale boeken te vinden.
Je vindt hier meer informatie vinden over het inloggen.

Junior Einstein

Via Junior Einstein kunnen kinderen uit groep 4 t/m 8 in het primair onderwijs oefenen voor de volgende vakken:
rekenen, taal, verkeer, tafels, aardrijkskunde, natuur & techniek, levensbeschouwing, begrijpend lezen, geschiedenis en topografie. Toegang tot de oefensite is eenvoudig: een kind kan met de gegevens van de eigen biebpas inloggen op deze website en vervolgens oefenen.

Doelgroep: 7-12 jaar

LuisterBieb

In de app van de LuisterBieb zijn er tijdelijk extra boeken beschikbaar. De app is te downloaden in de Google Play store en de Appstore.

Doelgroep: 0-100 jaar

Bereslim

Interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Er zijn op dit moment 60 Bereslimme Boeken.
✓ ga naar Bereslim klik op ‘biebactie’
✓ klik op actiecode aanvragen
✓ vul in ‘Bibliotheek Hoeksche Waard’
✓ log in met de code

Jeugdbibliotheek

Op zoek naar informatie voor je werkstuk? Dan kun je terecht bij de Jeugdbibliotheek. Kies leeftijd en je krijgt informatie op maat. Je kunt kiezen uit filmpjes en informatieve kwalitatieve websites.

Delpher

Nog leuker wordt het wanneer de bovenbouw leerlingen via Delpher, 100 miljoen pagina’s uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschiften op zoek kunnen naar informatie over thuisonderwijs. Want door welk apparaat dachten ze in 1989 het verkeer te kunnen terugdringen en het thuisonderwijs beter te organiseren?

Tip: Ook altijd leuk om te kijken of er informatie over je familie te
vinden is!

Doelgroep: 10-100 jaar

De nieuwsbrieven met leestips en digtiaal aanbod vind je hier:

Veel leesplezier!

Yoleo

Yoleo motiveert kinderen om te gaan lezen! De tekst wordt getoond en voorgelezen; een soort karaoke lezen. Er zijn heel wat boeken op verschillende niveaus beschikbaar. Vanwege het Coronavirus kan er zowel met een jeugd- als met een volwassen bibliotheekabonnement ingelogd worden.

Een boek uitproberen kan ook zonder een account aan te maken.
✓ Ga naar Yoleo
✓ Klik op ‘ik wil nu lezen’
✓ je vult je gegevens in
✓ kijk in de mail en klik op de activatielink
✓ log in met de inlognaam en wachtwoord
✓ vul jouw pasnummer van de bibliotheek in
✓ je bent ingelogd en kunt boeken uitzoeken. Veel plezier!

De Voorleeshoek

Er wordt voorgelezen uit bekende boeken met beeld en muziek. Voor kinderen tot 10 jaar. Er kan ingelogd worden met de bibliotheekpas. Ga naar de Voorleeshoek.
De Voorleeshoek is tijdelijk voor iedereen gratis beschikbaar via deze link.

Houd de komende weken ook de website en de Facebookpagina van de Bibliotheek Hoeksche Waard in de gaten; hier zullen regelmatig nieuwe tips geplaatst worden.

De Waanzinnige podcast

De podcast over kinderboeken. Van en voor kinderen, dus jij kunt meedoen!

Meester Jaap leest voor

Een heleboel Meester Jaap-verhalen. Jacques Vriens leest ze zelf voor! Hier te zién en te horen!