Nederland Leest

Kleine geschiedenis, grote verhalen.

Duik in je eigen geschiedenis met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van je eigen familie of van de stad of streek waarin je woont.

Tips van de redactie

Jongerendebat op dinsdag 24 november

Op dinsdag 24 november wordt een jongerendebat gehouden in de aula van het Hoeksch Lyceum te Oud-Beijerland ter ere van Nederland Leest.
Jongeren debatteren over stellingen rondom de bestseller 'Het zwijgen van Maria Zachea' van Judith Koelemeijer. Of je nu een van de jongeren wil supporten, of gewoon geïnteresseerd bent in een prikkelende discussie, iedereen is welkom.

Online leeskring op woensdag 25 november

Op woensdag 25 november van 19.30 tot 21.00 uur vormen we een grote leeskring en praten we online over het boek van Nederland Leest: Het zwijgen van Maria Zachea, de bestseller van Judith Koelemeijer. Log in via Google meet en doe mee met deze online leeskring.

Je persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden.

Met behulp van Delpher kan je zoeken in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s.

Cadeau van de Bibliotheek

Het Zwijgen van Maria Zachea

In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Deze literaire non-fictie van Judith Koelemeijer krijg je in november cadeau van de bibliotheek.

Bekijk dit boek

In gesprek over boeken

Alfred Birney, Hans Goedkoop en Susan Smit zetten zich dit najaar in voor de campagne Nederland Leest. Ze gaan het gesprek aan over boeken, het thema Kleine geschiedenis, grote verhalen en het bijbehorende geschenkboek.
Meer geïnteresseerd in e-books? Kijk dan onderaan deze pagina.

• Hans Goedkoop

• Alfred Birney

• Susan Smit

Nederland Leest Junior

Dwars door de storm

In 1953 gaat de Molukse Jacob met zijn familie in Groningen wonen. Hij leert op school Tjakkie kennen en ze worden vrienden. Beiden hebben een droom waar hun ouders niet achter staan. Vanaf ca. 10 jaar.

Bekijk dit boek

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

• Hans Goedkoop