Bibliotheek Oud-Beijerland verhuist naar Oude Raadhuis

Gepubliceerd op: 3 april 2017 09:43

In de raadsvergadering van 28 maart heeft de gemeenteraad besloten dat de bibliotheek kan gaan verhuizen naar het mooiste gebouw van Oud-Beijerland.

Bibliotheekdirecteur Marieke Montenarie is blij met het besluit: ‘De bibliotheek kan in het Oude Raadhuis veel vaker en langer open dan in De Lindenhoeve. De locatie in het centrum in een prachtig historisch pand, geeft de bibliotheek een nieuwe impuls. Er zijn al diverse plannen om samen te werken met de historische vereniging en Hoeksche Waardse kunstenaars. We zien veel kansen om een belangrijk en levendig onderdeel van het centrum te gaan vormen. Aantrekkelijk voor zowel bestaande als nieuwe leden!’

De vestiging van de Bibliotheek Hoeksche Waard in Oud-Beijerland Centrum (nu gehuisvest in de Lindenhoeve) zal na de verhuizing zes dagen in de week opengaan. De intentie is om de openingstijden te verruimen naar 9 á 10 uur per dag, zodat het publiek er vrijwel de hele dag terecht kan. De vestiging in Oud-Beijerland is een van de tien vestigingen van de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Volg onze verhuizing via onze verhuispagina.