Bescherming van uw bibliotheekaccount met een beveiligd wachtwoord

Gepubliceerd op: 22 maart 2018 10:15

Tot voor kort ontving je van je Bibliotheek een (eenmalig bruikbare) pincode om je account te activeren, waarna je een wachtwoord diende aan te maken.

Als je je tijdelijke pincode nog niet hebt veranderd in een wachtwoord, wordt de toegang per direct geblokkeerd. Je kunt dan via de optie “Wachtwoord vergeten” een nieuwe toegang krijgen. Dit kan alleen als je e-mailadres bekend is bij jouw Bibliotheek.

Waar moet het nieuwe wachtwoord aan voldoen?
Het nieuwe wachtwoord moet bestaan uit 6 of meer tekens. Er moeten hoofdletters, kleine letters, cijfers of andere tekens (behalve een # of een &) worden gebruikt, aan elkaar geschreven.

5 tips voor een veilig wachtwoord
1. Een wachtzin is makkelijker te onthouden en moeilijker te raden dan een wachtwoord. (Bijv. “Ik<3vanHonden”)
2. Gebruik een combinatie van kleine letters, hoofdletters en speciale tekens.
3. Vervang je wachtwoord minimaal 1x per jaar.
4. Gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord, maar probeer deze bijvoorbeeld aan te passen voor de website/service waarvoor je inlogt. (Bijv. “Ik<3honden@Bieb”)
5. Het is niet verstandig om uw wachtwoord in de browser op te slaan.