De beste voorlezer van provincie Zuid-Holland is Seger van Zijll!

Gepubliceerd op: 17 april 2018 09:29

Na een leuke en spannende voorleesmiddag heeft Seger van Zijll van Basisschool Het Pluspunt in Oud-Beijerland op 13 april jongstleden de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op woensdag 23 mei aanstaande zal Seger de provincie Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd, die gehouden wordt in Schouwburg Amstelveen. Daar zal Seger het opnemen tegen de andere elf provinciale finalisten. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2018’ noemen.

Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen 2018 voor een jaar kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij krijgt een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en zal erop toezien dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Seger las een fragment voor uit het boek ‘Maanzaak’ van Stuart Gibbs.

Ruim 490 deelnemers in Zuid-Holland
Het is een bijzonder knappe prestatie om provinciaal voorleeskampioen te worden. Hiervoor heeft Seger het moeten opnemen tegen maar liefst ruim 490 schoolkampioenen uit de provincie. Eerst in de lokale voorronde, daarna in de kwartfinale en vervolgens tijdens de provinciale finale. De provinciale finale werd georganiseerd door ProBiblio. In heel Nederland hebben meer dan 3.470 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de tweeëntwintigste keer gehouden en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie via onze website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.