Eerste Bibliotheek op school in de Hoeksche Waard geopend

Gepubliceerd op: 30 augustus 2017 15:30

Wethouder P. Paans opende vanochtend de nieuwe Bibliotheek op school op CBS De Vliet in Klaaswaal. Deze Bibliotheek op school (dBos) is gerealiseerd dankzij een intensieve samenwerking tussen de Bibliotheek Hoeksche Waard, basisschool De Vliet en de gemeente Cromstrijen. In Nederland zijn ruim 1600 scholen met een Bibliotheek op school, basisschool De Vliet is de eerste in de Hoeksche Waard.

De Bibliotheek op school is een landelijke aanpak waarbij bibliotheken, scholen en gemeenten op strategisch niveau structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen en jongeren. “Leesplezier staat hierbij altijd voorop” vertelt Helma Wagemakers, leesconsulent bij dBos. “We zijn blij dat basisschool De Vliet met ons deze pilot is aangegaan”.

Tijdens de feestelijke opening liepen de kinderen achter muziekvereniging Juliana aan met de nieuwe boeken in de hand die ze na de openingstoespraken in de kasten van dBos hebben neergezet. Leescoördinator van De Vliet, Anke Ende, zorgde voor leuke leesactiviteiten door de hele school heen. “Samen met de gemeenten, de Bibliotheek Hoeksche Waard en scholen hopen we nog veel meer Bibliotheken op school te realiseren. De leerlingen konden niet wachten totdat ze in de boeken mochten neuzen dus deze pilot is wat hun betreft nu al geslaagd” aldus de nieuwe leesconsulent.