Geen linkjes meer in de iOS-versie van de e-booksapp V4.0.7

Gepubliceerd op: 19 oktober 2017 12:22

De laatste tijd komen er bij de KB Klantenservice veel vragen binnen over het ontbreken van de linkjes naar de website Onlinebibliotheek in de IOS app V4.0.7 die sinds 29-9-2017 in de app store staat. De reden hiervoor is dat Apple in een IOS app geen links meer toestaat naar websites waar sprake is van een betaald lidmaatschap buiten die app. En dat is wel het geval bij het lidmaatschap van een Bibliotheek of de Koninklijke Bibliotheek.

Daarom kun je sinds de laatste update van onze e-booksapp (versie 4.0.7) in de app helaas niet meer op een link klikken om bijvoorbeeld naar de online Bibliotheek te gaan om een boek te lenen.

Je moet dus zelf op je telefoon of tablet buiten de app een browservenster openen en naar de online Bibliotheek surfen om in de catalogus te kijken. Versies waar nog wel linkjes in de app getoond werden, zijn afgekeurd door Apple.

De KB heeft plannen om in de toekomst de e-bookscollectie in de app zelf te tonen, maar op dit moment weten ze nog niet wanneer ze dit kunnen realiseren.