Hang je idee in de boom

Gepubliceerd op: 4 september 2017 11:31

Alle stemmen gelden! Ieder jaar wordt in Nederland de Dag van de Democratie gevierd. De Bibliotheek Hoeksche Waard geeft op deze dag de aftrap voor de ideeënboom. Wie zijn of haar idee over het Oude Raadhuis in de boom wil hangen, kan dit doen vanaf zaterdag 9 september.

Vanaf 2019 neemt de Bibliotheek haar intrek in het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland. Naast boeken zal in het Oude Raadhuis tal van activiteiten worden aangeboden. Denk aan workshops, concerten, lezingen en andere culturele activiteiten. Hoe gaat de bibliotheek die taak vormgeven? Daar mogen de inwoners van de Hoeksche Waard “democratisch” over meepraten.

Democratie betekent dat iedereen zijn stem mag laten horen en dat iedereen inspraak kan hebben. De Bibliotheek Hoeksche Waard geeft het goede voorbeeld en nodigt daarom iedereen uit om mee te denken. De vraag luidt: “Wat wil jij graag zien in het Oude Raadhuis?”. Iedereen kan in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum zijn of haar idee in de boom hangen. In de bibliotheek is papier aanwezig.

De ideeënboom staat in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (Lindenhoeve). Mensen kunnen tussen 9 en 30 september hun idee in de boom hangen. Hoe voller de boom, des te meer mensen gehoord kunnen worden.