Nederlands moeilijk? De bibliotheek helpt

Gepubliceerd op: 18 september 2017 11:51

Herken je dit? Iemand die niet thuis geeft als er een verjaardagskaartje geschreven moet worden? Of nooit een boodschappenlijstje gebruikt maar wel vaak iets vergeet? Een formulier invullen steeds maar uitstelt? Dat kan gemakzucht zijn, of gewoonte. Maar misschien is er meer aan de hand: heeft deze persoon moeite met lezen en schrijven. Die kans is wellicht groter dan je denkt, want in Nederland kampen zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder hiermee.

De Bibliotheek helpt. Met taalgroepjes en met activiteiten die mensen individueel kunnen doen. Jij kunt ook helpen door mensen hierop te wijzen. Zodat je zwager straks ook de (klein)kinderen kan voorlezen. En de buurvrouw zelf de brieven van de gemeente kan lezen. Kijk eens welke activiteiten er zijn. Geef mensen in jouw omgeving een duwtje in de goede richting!

Veel mensen leerden al in de Bibliotheek beter lezen en schrijven. Dat heeft hen enorm geholpen zelfstandiger te zijn. Goed lezen en schrijven is toch belangrijk voor iedereen?