Taalvrijwilligers gezocht

Gepubliceerd op: 12 augustus 2021 15:38

Maar liefst 1 op de 9 volwassen Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar heeft grote moeite met lezen en schrijven. Dit zijn zowel mensen met Nederlands als 2e taal als mensen met Nederlands als moedertaal. Daarbij hebben ook veel mensen moeite met het spreken en verstaan van onze taal. Deze taalachterstand zorgt voor sociale uitsluiting en minder kansen op de arbeidsmarkt. Voor de Bibliotheek Puttershoek en Strijen zoekt de Bibliotheek taalvrijwilligers.

Wie zoeken we?

Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar taalvaardigheid te verbeteren. Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed?

Dan is dit misschien wel iets voor jou!

Wat vragen wij van je?

• affiniteit met de Nederlandse taal;
  • interesse in de doelgroep (laaggeletterden en anderstaligen);
  • digitaal vaardig;
  • zelfstandig kunnen werken
  • enthousiasme en geduld;
  • wekelijks een aantal uur van je tijd.

Wil je meer weten of je aanmelden? Stuur dan een mail naar Carla Beverwijk.