Nieuwe locatie 'de Rembrandt'

Gepubliceerd op: 31 oktober 2016 12:05

De Bibliotheek Hoeksche Waard bekijkt op welke manier de bibliotheek in Oud-Beijerland “dichter bij de burger kan komen”. Daarom kan iedereen vanaf maandag 28 november terecht in zowel de bekende locatie in de Lindenhoeve als in de prachtige nieuwbouwlocatie van Zorgwaard “De Rembrandt”.

Vanaf maandag 28 november jl. is de nieuwe vestiging van Oud-Beijerland ‘de Rembrandt’ aan het           Rembrandtplein 1, officieel in gebruik genomen. De eerste klanten hebben zich inmiddels gemeld.

Door de huisvesting van deze locatie in de nieuwbouw Rembrandt van Zorgwaard, zal de locatie dagelijks van 08.00 uur tot 21.00 uur toegankelijk zijn voor het lenen en terugbrengen van materialen via de zelfbediening. Tegelijkertijd kun je genieten van de warme inrichting en horecafaciliteiten in de Rembrandt.
Op dinsdag- en donderdagmiddag van 14.00 – 17.00 zijn onze medewerkers aanwezig om je te helpen met vragen of ondersteuning.
Daarnaast zullen de eerste twee weken steeds medewerkers of vrijwilligers aanwezig zijn om klanten en nieuwkomers wegwijs te maken op de nieuwe locatie.

De collectie in de Rembrandt is vooral gericht op volwassenen. Daarnaast is er als service voor jonge ouders ook een kleine jeugdcollectie aanwezig voor 0-4 jarigen. Een uitgebreide jeugdcollectie is nog altijd te vinden in de vestiging in de Lindenhoeve aan de Steenenstraat.
Ook wisselt de collectie regelmatig in de Rembrandt. Deze boeken zijn te herkennen aan de speciale sticker ”logeetje” en de geselecteerde wissel/themacollectie op de presentatietafels. Door het gratis reserveren binnen de Hoeksche Waard, staat daarnaast feitelijk de gehele collectie tot je beschikking en is de Rembrandt een ophaalpunt dat alle dagen van de week toegankelijk is!

Behalve de verhuizing naar de Rembrandt is de bibliotheek ook op zoek naar een nieuwe locatie in het centrum. Er is een mogelijkheid dat de bibliotheek medio 2017 vanuit de Lindenhoeve gaat verhuizen naar het Oude Raadhuis. Op dit moment wordt er samen met de gemeente een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Verder kijkt de bibliotheek met een schuin oog naar de wijk Poortwijk voor een derde locatie.

Je kunt je hier aanmelden voor onze nieuwsbrief om zo op de hoogte te blijven van alle verhuizingen.

Al het nieuws en de veranderingen in het bibliotheekwerk in Oud-Beijerland zijn ook te vinden op de website, facebook en twitter van de bibliotheek. Wie interesse heeft in een vrijwilligersfunctie bij de bibliotheek Oud-Beijerland kan contact opnemen met Lizzy Hartman: lhartman@debhw.nl.