Vrijwilligers Mentor CoderDojo Hoeksche Waard gezocht

Gepubliceerd op: 13 september 2018 15:29

De Bibliotheek Hoeksche Waard is bezig met het opstarten van een CoderDojo. Een CoderDojo is een club waarbij kinderen (Ninjas!) van 7 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites of games. De focus ligt op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

Om de CoderDojo te kunnen realiseren zijn we op zoek naar mentoren die de kinderen kunnen helpen met programmeren. Er wordt geen les gegeven, we begeleiden deelnemers in het leren, samenwerken en onderzoeken. Het gaat om één zaterdagmiddag in de maand. De allereerste editie vindt plaats op zaterdagmiddag 3 november in de Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt.

Wij zoeken een vrijwilliger

• die het leuk vindt om met kinderen en jongeren te werken
  • die programmeerervaring heeft (taal maakt niet uit)
  • die geduldig is en samen met de kinderen/jongeren naar oplossingen zoekt
  • die één keer in de maand een middagje vrij wil maken om kinderen/jongeren voor te bereiden op een toekomst waarin programmeren een onmisbare vaardigheid is

Wij bieden

• plekgarantie voor jouw kind
  • een groep leergierige deelnemers
  • ruimte voor eigen ideeën en creativiteit, graag zelfs! We gebruiken het lesmateriaal van de CoderDojo website, maar je mag ook zeker met eigen ideeën/projecten aankomen
  • studiepunten/een leuke toevoeging op je CV

Meld je aan!

Van iedere vrijwilliger bij de CoderDojo vragen wij een verklaring omtrent gedrag (VOG), de aanvraagkosten worden door ons vergoed.

Vragen of aanmelden? Stuur een e-mail naar Lisette van Zanten.