Tips Online Bibliotheek

Nu de Bibliotheek is gesloten, in strijd tegen corona, zit boeken komen uitzoeken in de Bibliotheek er voor nu even niet in. Maar gelukkig is de Online Bibliotheek wel gewoon open! We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

Voor alle leeftijden

• Leden kunnen digitaal doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek.
  • Luisterboeken (voor alle leeftijden) zijn beschikbaar in de LuisterBieb-app, waar we tijdelijk een extra reeks mooie gratis (!) luisterboeken aan hebben toegevoegd. Iedereen, lid of geen lid, kan hier gebruik van maken!

Voor kinderen

• Op jeugdbibliotheek.nl staan nog meer leuke tips voor kinderen: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken.
  • Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via yoleo.nl.
  • Voor de allerjongsten hebben we naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes via deze link op jeugdbibliotheek.nl
  • Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit een ideaal moment voor de DataDetox Game en de quiz veilig internetten, ook via de jeugdbibliotheek.
  • Er staat een leuk voorleesfilmje online. Kijk snel op https://youtu.be/ukkEBUY5JUc Ga je mee op berenjacht?

Hulp nodig?

Heb je vragen over het lenen van e-books of over de LuisterBieb?  Bel of Whatsapp van maandag t/m vrijdag tussen 10.00-11.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur naar: 06-22054062.