Passend lezen

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? Of heb je een andere beperking waardoor je niet of moeilijk leest? Dan kun je bij de Bibliotheek terecht voor gesproken boeken. Via deze website heb je toegang tot een collectie van maar liefst meer dan 45.000 titels via streaming. Voor jong en oud! Voor passend lezen heb je een Verklaring Leesbeperking nodig.

Passend lezen is lezen op jouw manier. Passende leesvormen, zoals gesproken boeken, zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Of voor mensen die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen. De 45.000 gesproken boeken komen uit de collectie van Bibliotheekservice Passend Lezen. Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing. Kijk op de website van passend lezen of vraag in de bibliotheek naar de mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen de dienst passend lezen in de Bibliotheek en Bibliotheekservice Passend Lezen?

Bij de dienst passend lezen in de Bibliotheek kunnen leden van een openbare bibliotheek met een leesbeperking via streaming op de computer gesproken boeken uit de collectie van Bibliotheekservice Passend Lezen beluisteren. Het beluisteren van de gesproken boeken gebeurt via de site www.bibliotheek.nl/passendlezen.

Bij Bibliotheekservice Passend Lezen kunnen mensen met een leesbeperking gebruikmaken van de volledige collectie van Passend Lezen. Deze collectie omvat meer dan 70.000 gesproken boeken (streaming en Daisy-roms) en een uitgebreide selectie van kranten en tijdschriften. Aanvullend zijn er ruim 12.000 braille boeken verkrijgbaar. De collectie is exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking. Een lidmaatschap bij Bibliotheekservice Passend Lezen kost € 28,- per jaar. Meer info is te vinden op www.passendlezen.nl.