Hulp bij donorregistratie

Op 1 juli 2020 ging de nieuwe donorwet in. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt in het nieuwe Donorregister. Heb jij hulp nodig bij het maken van jouw keuze?

De Bibliotheek Hoeksche Waard en basisvaardigheden

De Bibliotheek helpt ook bij het verbeteren van basisvaardigheden zoals lezen, schrijven en omgaan met de computer. Meer weten? Bekijk het filmpje....

Gratis online trainingen

Verbeter je vaardigheden op het gebied van timemanagement, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en talen. Of volg een cursus Digitale fotografie, Yoga, Mindfullness, Sporten en bewegen, Gezond eten, of de korte cursus Geluk.  

Nooit meer tobben met het spreadsheetprogramma van Microsoft? Kies dan voor de online cursus Excel.
Vraag gratis toegang aan voor een van deze interessante trainingen!

De Koninklijke Bibliotheek en online opleider SkillsTown zijn deze
samenwerking aangegaan om alle Nederlanders te helpen bij hun
persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Videobellen met familie, online bankieren of boodschappen bestellen? Het is fijn om digitaal mee te kunnen doen, maar het kan ook lastig zijn. Zeker als je op jezelf bent aangewezen en niet goed weet waar je moet beginnen.
De DigiHulplijn is er om jou te helpen met al jouw vragen over je computer, laptop, smartphone en/of tablet. Het gratis telefoonnummer is elke werkdag bereikbaar van 09:00 – 17:00 uur. Bel: 0800-1508.

Cursus digisterker: DigiD, wat kun je ermee?

In vier bijeenkomsten leer je stap voor stap om steeds meer via internet zelf te regelen. Hoe kun je informatie vinden bij de overheid? Maar ook hoe je iets kunt aanvragen, zoals een paspoort bij de gemeente of zorgtoeslag bij de belastingdienst. Je begint met het aanvragen van een DigiD.

Digitaal Spreekuur

Heb jij hulp nodig bij of een vraag over het gebruik van je tablet of smarthpone? Of wil je meer weten over het lenen en lezen van e-books? In de bibliotheek is er regelmatig gelegenheid om al je vragen over tablets, smartphones en e-books te stellen.

Telefonisch Belastingspreekuur

Dit jaar is er geen Belastingspreekuur in de Bibliotheek, maar medewerkers van Humanitas staan je telefonisch graag te woord.

Klik & Tik

Heb je weinig kennis van en ervaring met computers en het internet? De Bibliotheek Hoeksche Waard helpt je op weg.

Bibliotheken veranderen levens

Animatie door in60seconds.nl.